Zupa pieczarkowa
Przepis na zupę pieczarkową Składniki: 15-20 dag pieczarek 1/4 kg kości jarzyny jak do rosołu…
Przepis na zupę pieczarkową Składniki: 15-20 dag pieczarek 1/4 kg kości jarzyny jak do rosołu…
Przepis na gomółki z twarogu Składniki: 2 l twarogu 12 dag masła 1/4 l śmietany…
Przepis na sos śmietankowy do sałaty Składniki: 2 żółtka 1/8 l śmietany 1/8 l kwasu…
Przepis na zupę koperkową Składniki: 1 l rosołu spora garść młodego koperku 1/4 l śmietany…
Przepis na zupę z salsefii Składniki: 40 dag czarnych korzonków 1 l rosołu 4 dag…
Przepis na paszteciki w naleśniku z grzybami Składniki: 5 dag suszonych grzybów 3 dag masła…
Przepis na gołąbki z grzybami Składniki: 1 główka kapusty 18 dag ryżu 2 cebule 4…
Przepis na kalafior zapiekany w sosie beszamelowym Składniki: 1,20 – 1,40 kg kalafiora 4 dkg…
Przepis na omlet gospodarski Opis: Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce lub bardzo dokładnie utrzeć, zmieszać…
Przepis na zrazówkę Opis: Gruby kawałek zrazówki zbić wałkiem, natrzeć solą i czosnkiem, ząbki czosnku…
Przepis na faworki Opis: Składniki połączyć, nie wyrabiając. Przełożyć na stolnicę, wybijać wałkiem, składając ciągle…
Przepis na flaczki ze śmietaną Opis: Oczyszczone flaczki gotować 10 minut, zlać wodę, nalać nowej…
Przepis na sos majonezowo-chrzanowy Opis: Oczyszc zony korzeń chrzanu zetrzeć na tarce o drobnych otworach.…
Przepis na barszcz biały na króliku Opis: Oczyszczony przodek królika gotować w niewielkiej ilości wody…
Przepis na krem z bryndzy na krakersach Składniki: 25dag bryndzy 10dag masła pieprz łyżka śmietanki…