Jak mieć świeże grzyby przez cały rok
Aby cieszyć się smakiem świeżych grzybów przez cały rok należy dopiero co uzbierane grzyby, bez…
Aby cieszyć się smakiem świeżych grzybów przez cały rok należy dopiero co uzbierane grzyby, bez…
Przepis na zupę kminkową rumianą Składniki: 4 dag masła 3 dag mąki 25 dag jarzyn…
Przepis na kotleciki z grzybów Składniki: 5 dag suszonych grzybów 1 cebula 3 dag smalcu…
Przepis na opiekanki z jarzyn Składniki: jarzyny z rosołu lub barszczu 2 ziemniaki 1 łyżka…
Przepis na zrazy siekane z grzybami Składniki: 1/2 kg zrazówki 8 dag masła 3 cebule…
Przepis na sandacza w sosie ostrym Składniki: 1 kg sandacza 2 pietruszki 1/4 l wina…
Przepis na barszcz z królika Składniki: 1/4 kg mięsa królika 1 cebula 2 dag mąki…
Przepis na łazanki zapiekane z serem lub kapustą Składniki: 1 kg kapusty świeżej 5 dkg…
Przepis na zupę grzybową Składniki: 50 dkg mięsa z kością 25 dkg włoszczyzny 3 dkg…
Przepis na rozbratle duszone Składniki: 4 rozbratle 2 duże cebule 6 dag masła 2 dag…
Przepis na barszcz wiosenny Składniki: 1/2 kg kości jarzyny jak do rosołu po garstce szczawiu,…
Przepis na barszcz wigilijny Składniki: jarzyny buraki 4 dag masła cebula 1/2 l kwasu burakowego…
Przepis na barszcz postny zabielany Składniki: jarzyny i buraki jak do mięsnego barszczu 2 dag…
Przepis na zupę fasolową z zacierką Składniki: 1/8 l fasoli jarzyny 1 dag grzybów 5…