Łazanki zapiekane z serem lub kapustą

0

Przepis na łazanki zapiekane z serem lub kapustą

Składniki:

  • 1 kg kapusty świeżej
  • 5 dkg cebuli
  • 4 dkg tłuszczu
  • 2 dkg grzybów
  • sól
  • pieprz
  • 35 dkg mąki
  • 2-3 jaja
  • 6-8 łyżek wody
  • 2 dkg tłuszczu do formy
  • 2 dkg tartej bułki do formy

Opis:

  1. Przyrządzić nadzienie z kapusty i grzybów.
  2. Przyrządzić łazanki, ugotować.
  3. Ugotowane łazanki wymieszać z kapustą.
  4. Płaski rondel posmarować masłem, posypać tartą bułką.
  5. Włożyć łazanki z kapustą, wstawić do piekarnika na 30-40 minut.
  6. Gdy brzegi się lekko zarumienią wyjąć, okrążyć boki ciasta nożem, wyłożyć na półmisek.
  7. Podawać z masłem, sosem grzybowym, pomidorowym.
Share.

Leave A Reply