Kotleciki z grzybów

0

Przepis na kotleciki z grzybów

Składniki:

  • 5 dag suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 3 dag smalcu
  • 2 bułki
  • 2 jaja
  • 1/2 łyżki soli
  • 5 dag mąki
  • 1 jajo
  • 1/8 l bułki tartej do panierowania
  • 6 dag smalcu do smażenia
  • sos ziemniaczany

Opis:

  1. Ugotowane grzyby zemleć wraz z namoczonymi i wyciśniętymi bułkami 2 razy w maszynce do mięsa.
  2. Dodać uduszoną w tłuszczu cebulę, jaja, sól.
  3. Wymieszać razem i wyrabiać małe kotleciki, obsypać mąką, jajem i bułeczką.
  4. Usmażyć na tłuszczu.
  5. Podać kotlety z sosem ziemniaczanym.
  6. Smażyć można także bez panierowania jak zwyczajne sznycelki obsypane bułeczką.
Share.

Leave A Reply