Pakujemy torbę na plażę
Tak! Jest lato! Słońce świeci, niebo jest niebieskie, a dni coraz dłuższe! Nie ma żadnych…
Tak! Jest lato! Słońce świeci, niebo jest niebieskie, a dni coraz dłuższe! Nie ma żadnych…
Z czym Wam się kojarzy majowy weekend? Mi z wolnym czasem, leniuchowaniem, robieniem fajnych rzeczy…
Przepis na penne w czerwonym sosie Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 30 dag pieczarek…
Przepis na nadziewane papryki Składniki: 6 papryk czerwonych szklanka ryżu 1 duża cebula 30 dag…
Przepis na krem paprykowy Składniki: 8 czerwonych papryk 1 papryka pomarańczowa 2 cebule 1,2 litra…
Jesień nie musi być elementem narzekań i smutów. Spójrzmy na nią przychylniejszym okiem ze względu…
Przepis na jesienne szaszłyki Składniki: 2 małe cukinie 1 mała dynia 4 małe cebule 2…
Przepis na łososia z marchewką, pietruszką i porem Składniki: 400 gr łososia (filet) – 3…
Warzywa gotują się długo z naszej winy. Z lenistwa bądź zapominalstwa często solimy wodę na…
Niektóre warzywa puszczają dużo soków i przez to nasza zapiekanka może być rozwodniona. Jest na…
Warzywa bardzo obficie puszczają soki podczas gotowania, smażenia itp. By przygotować chrupiącą, a nie rozmiękczoną…
Woda z ugotowanych wcześniej warzyw może być świetną bazą dla zup oraz sosów, dlatego warto…
Warzyw nie można moczyć długo w wodzie. Należy je tylko opłukiwać pod bieżącą wodą, rozdzielając…
Blanszowanie to krótkotrwałe gotowanie warzyw we wrzątku. Dzięki temu zachowują jędrność a nie są już…
Gotując warzywa należy dolać do wody odrobinę mleka. Dzięki temu prostemu zabiegowi nie będą one…