Nadziewane papryki

0

Przepis na nadziewane papryki

Składniki:

  • 6 papryk czerwonych
  • szklanka ryżu
  • 1 duża cebula
  • 30 dag pieczarek
  • olej
  • sól, pieprz
  • szklanka bulionu
  • 15 dag boczku

Opis:

  1. Ryż ugotować na sypko i odstawić do wystygnięcia.
  2. Na gorącą patelnie wrzucamy boczek i podsmażamy z dwóch stron, aż tłuszczyk się wytopi. Dorzucamy tam cebulę i pieczarki. Razem dusimy do miękkości wcześniej przyprawiając do smaku.
  3. Z papryk ścinamy kapelusz, ale go nie wyrzucamy.
  4. Dodajemy uduszone warzywa, boczek do ryżu. Mieszamy i napełniamy papryki. Przykrywami papryki kapeluszami.
  5. Układamy je w szerokim naczyniu żaroodpornym, podlewamy szklanką buliony i dusimy w piekarniku ok. 45 min. w 180 st.
Share.

Leave A Reply