Łosoś z marchewką, porem i pietruszką

0

łosoś

Przepis na łososia z marchewką, pietruszką i porem

Składniki:

  • 400 gr łososia (filet) – 3 porcje
  • 2 duże marchewki
  • 2 duże pietruszki
  • 2 młode pory
  • masło czosnkowe
  • kilka ziemniaków

Opis:

  1. Łososia porcjujemy i układamy na sporym kawałku folii aluminiowej.
  2. Marchew i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki.
  3. Pora kroimy w cienkie plasterki – tylko białą część.
  4. Na łososiu układamy cienkie wiórki masła czosnkowego, następnie solimy i pieprzymy.
  5. Przykrywamy rybę grubą pierzynką złożoną z warzyw, począwszy od pora, po marchew i pietruszkę.
  6. Na warzywa kładziemy kilka plasterków masła i zawijamy kieszonkę z folii.
  7. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i ustawiamy czasomierz na 30 minut.
  8. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Share.

Leave A Reply