Jak uzyskać ładny kolor rosołu?
Aby nasz niedzielny rosół miał ładny kolor musimy dołożyć do niego przyrumienioną połówkę cebuli lub…
Aby nasz niedzielny rosół miał ładny kolor musimy dołożyć do niego przyrumienioną połówkę cebuli lub…
Przepis na kurczaka z pomarańczą Składniki: średni kurczak cebula 2 listki laurowe 3 goździki łyżka…
Przepis na paluszki z mięsa mielonego Składniki: 50 dag mięsa mielonego ( pomieszane mięso wołowe,…
Przepis na pstrąga z wody po wiedeńsku Składniki: 2 pstrągi 2 cebule 2 ziarna pieprzu…
Pokrojenie cebuli często kończy się płaczem. Aby uniknąć wylewania łez w miejscu pracy należy zapalić…
Podczas krojenia cebuli można złagodzić jej smak posypując ją odrobinką soli. Innym sposobem na uzyskanie…
Przepis na karpia po żydowsku Składniki: 1,2-1,5 kg karpia 1 kg cebuli włoszczyzna bez kapusty…
Przepis na śledziowe naleśniki Składniki: 50 dag świeżych śledzi 30 dag mąki 2 szklanki mleka…
Przepis na pierogi z kapustą Składniki: CIASTO: 35 dag mąki jajo FARSZ: 1 kg kapusty…
Przepis na śledzia z grzybami Składniki: 2 solone śledzie 2 cebule średniej wielkości 10 suszonych…
Przepis na zupę rybną Składniki: 75 dag jakichkolwiek ryb 2l wody pęczek włoszczyzny listek laurowy…
Przepis na uszka z farszem grzybowym Składniki: 15 dag mąki 2 jaja szczypta soli ugotowane…
Przepis na śledzie po polsku Składniki: 4 śledzie mleczaki 1 duża cebula 5 plasterków cytryny…
Przepis na jajecznicę niedzielną Składniki: 4 jajka 2 cebule 15 g chudej kiełbasy plaster bekonu…
Przepis na boeuf Strogonow Składniki: 50 dag wołowiny bez kości 2 łyżki tłuszczu 2 łyżki…