Śledź z grzybami

0

Przepis na śledzia z grzybami

Składniki:

  • 2 solone śledzie
  • 2 cebule średniej wielkości
  • 10 suszonych borowików
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pół cytryny
  • zielona pietruszka

Opis:

  1. Śledzie wymoczyć przez noc ( ok.10-12 godz. ), sfiletować, obrać ze skórki i usunąć ości.
  2. Ułożyć na niewielkim półmisku, najlepiej szklanym, formując kształt ryby.
  3. Wymoczone przez noc grzyby ugotować w wodzie, w której się moczyły, następnie starannie wypłukać, posiekać, podsmażyć krótko na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą.
  4. Lekko osolić, po ostudzeniu wyłożyć na przygotowane śledzie.
  5. Półmisek udekorować pietruszką i cytryną.
  6. Podawać z pieczywem.
Share.

Leave A Reply