Marynowane śliwki

0

Przepis na marynowane śliwki

Składniki:

  • 1 kg śliwek
  • 3 szklanki wody
  • 40 dag cukru
  • 1/4 szklanki octu 6 %
  • goździki
  • cynamon

Opis:

  1. Zdrowe, jędrne śliwki umyć, nakłuć szpilką, sparzyć wrzącą wodą.
  2. Odcedzić i ułożyć w słojach.
  3. Z wody, cukru, octu i przypraw przygotować zalewę.
  4. Gorącą zalewę połączyć ze śliwkami.
  5. Pasteryzować jak kompoty przez 20 minut.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply