Przepis na świąteczną przystawkę z szynki
Składniki:
- 5-6 cienkich plasterków szynki lub kiełbasy szynkowej
- szklanka gęstej śmietany ( niezbyt kwaśnej )
- łyżka świeżo utartego chrzanu
- trochę soku z cytryny
- łyżeczka sproszkowanej żelatyny
- sól
Opis:
- Plasterki szynki zwinąć w ruloniki, śmietanę ubić na sztywno (najlepiej w mikserze) dodając chrzan, szczyptę soli i trochę soku z cytryny.
- Pod koniec ubijania dodać namoczoną w odrobinie wrzątku, dokładnie rozpuszczoną żelatynę.
- Kremem napełnić ruloniki szynki (najlepiej za pomocą cukierniczej szprycy) i ułożyć na przybranym listkami sałaty półmisku.
Jeden komentarz
Pingback: • Śniadanie Wielkanocne - przepis, składniki, przygotowanie - Ale przepis! - Przepisy kulinarne