Puchar z karmazyna

0

Przepis na puchar z karmazyna

Składniki:

  • 40dag filetów z karmazyna
  • 2 cebule
  • 15dag selera
  • 10dag pietruszki
  • sól
  • łyżeczka cukru
  • 2 szklanki wody
  • pół małej puszki zielonego groszku
  • cytryna
  • jabłko
  • 6 łyżek majonezu
  • 4dag sera podpuszczkowego
  • 2 jaja
  • zielenina

Opis:

  1. Zamrożone filety ugotować w osolonej wodzie z selerem, pietruszką i cebulą, wystudzić w wywarze.
  2. Następnie wyjąć, pokroić w dość grube słupki.
  3. Z groszku odlać zalewę, włożyć rybę, pokrajane na cienkie kawałki jabłko, drobno pokrajaną obraną cytrynę, dodać majonez oraz starty na tarce o dużych otworach łagodny ser.
  4. Wymieszać produkty ze sobą za pomocą dwóch widelców, przyprawić do smaku.
  5. Nałożyć potrawę do kielichów szampańskich, przybrać majonezem, cząstkami jaj gotowanych na twardo, zieleniną, mocno ochłodzić.
  6. W ten sam sposób można przygotować puchar z innych ryb np. ze szczupaka, sandacza, makreli. Bardzo wygodne danie na stół-bufet.

Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy. K. Pyszkowska

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply