Cielęcina w galarecie

0

Przepis na cielęcinę w galarecie

Składniki:

  • 10 dkg pieczeni cielęcej
  • 10 dkg szynki
  • 10 dkg pieczeni wołowej
  • 10 dkg kiełbasy
  • 3/4 l galarety mięsnej do zalewania

Opis:

  1. Przygotować 3/4 l galarety. Pieczeń cielęcą i pozostałe mięsa pokrajać w cienkie plastry.
  2. Ułożyć na prostokątnym półmisku warstwami: wołowinę, kiełbasę, cielęcinę i szynkę.
  3. Każdą warstwę zalewać krzepnącą galaretką.
  4. Zastudzić.
  5. Przed podaniem pokrajać w kwadraty.
  6. Ułożyć na półmiskach na liściach zielonej sałaty.
  7. Podawać z zimnym ostrym sosem.
Share.

Leave A Reply