Krem paprykowy

0

Przepis na krem paprykowy

Składniki:

  • 8 czerwonych papryk
  • 1 papryka pomarańczowa
  • 2 cebule
  • 1,2 litra bulionu warzywnego, może być z kostki rosołowej
  • 2 łyżki oliwy
  • bazylia, zioła prowansalskie, słodka papryka
  • cukier
  • sól
  • 2 małe papryczki piri-piri lub 1 większa chilli

Opis:

  1. Warzywa należy umyć i pokroić w kostkę, cebule podduszamy na oliwie, możemy do niej dodać drobno posiekane ostre papryczki – piri piri lub chilli, dodajemy papryki i całość zalewamy bulionem.
  2. Gotujemy ok 25 minut, sprawdzamy czy warzywa są już miękkie, rozklejają się. Doprawiamy do smaku cukrem, solą.
  3. Miksujemy blenderem, dodajemy jeszcze przypraw jeżeli smak jest mało wyrazisty – czerwonej papryki i ziół prowansalskich. Posupujemy parmezanem, ozdabiamy świeżym liściem bazylii.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply