Tort kamienny

0

Przepis na tort kamienny

Składniki:

  • 1/2 kg migdałów
  • 1/2 kg cukru
  • sok cytrynowy
  • 3 jaja
  • 8 dag czekolady
  • 25 dag migdałów bez skórki
  • 20 dag cukru
  • 1 łyżka konfitur
  • śmietanka na masę

Opis:

  1. Zemleć na tort migdały ze skórką, dodać cukier, sok cytrynowy i jaja.
  2. Zagnieść ciasto, rozdzielić na połowy, do jednej dodać utartą czekoladę.
  3. Rozpłaszczyć masę na papierze, upiec wolno.
  4. Na masę zemleć migdały bez skórek, utrzeć w misce z cukrem.
  5. Dodać konfiturę i trochę śmietanki.
  6. Gdy powstanie gęsta masa przełożyć tort i polukrować dowolnym lukrem.
Share.

Leave A Reply