Tort Duchesse

0

Przepis na tort Duchesse

Składniki:

  • 1/4 kg sparzonych migdałów
  • 1/4 kg cukru
  • 6 jaj
  • 1/16 l tartej bułki
  • wanilia na 1 część
  • 12 dag migdałów ze skórką
  • 12 dag cukru
  • 3 jaja na 2 część
  • marmolada do przełożenia

Opis:

  1. Na pierwszą część tortu utrzeć żółtka z cukrem, białka ubić na pianę, wymieszać lekko z żółtkami.
  2. Przysypać równocześnie z migdałami zmielonymi i bułką.
  3. Upiec z tej masy 2 krążki.
  4. Drugą część tortu wykonać podobnie jak pierwszą, dodając migdały. Upiec 1 krążek.
  5. Upieczone krążki przełożyć marmoladą.
  6. Polukrować białą pomadką.
Share.

Leave A Reply