Przepis na jajko faszerowane pastą jajeczną wg Maćka Koźlakowskiego
Składniki:
- 1 jajko
- Twarożek 20 g
- pół pęczka szczypiorku
- pół pęczka zielonej pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól, pieprz do smaku
- Kawior czarny
- Kawior czerwony
- Krążek sera pleśniowego
Opis:
- Jajko gotujemy na twardo, delikatnie przecinamy na pół uważając, żeby nie zniszczyć skorupek. Wyłuskane jajko ucieramy na gładką masę z twarożkiem, posiekanymi ziołami, oliwą z oliwek, solą i pieprzem (do smaku). Połówkę skorupki wypełniamy przygotowanym farszem. W krążku pleśniowego sera wycinamy dziurkę tak, żeby umieścić w niej pionowo skorupkę jajka z farszem. Całość dekorujemy czarnym i czerwonym kawiorem oraz liśćmi pietruszki.
Źródło: http://masterchef.tvn.pl/ksiazka-przepisow/jajko-faszerowane-pasta-jajeczna,58147.html