Omlet a la st-jean-de-luz

0

Przepis na omlet a la st-jean-de-luz

Składniki:

  • 5 jaj
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1/2 cytryny
  • masło
  • 1 łyżka śmietanki
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz

Opis:

  1. Tuńczyka podzielić na drobne kawałki, popieprzyć, skropić cytryną.
  2. Ogrzać tę mieszaninę w kąpieli wodnej.
  3. W tym czasie przygotować omlet.
  4. Jajka należy wbić po jednym do miseczki, ubić przez krótki czas widelcem, aby masa nadal była ciągnąca się.
  5. Następnie dodać łyżkę mleka lub śmietanki.
  6. Wreszcie dodajemy masło, w niewielkich kawałkach.
  7. Gdy omlet gotów, zawinąć weń tuńczyka, na półmisku posypać zieloną pietruszką.

    Źródło: Kuchnie różnych narodów, Kuchnia francuska

    Share.

    Leave A Reply