Zupa grochowa z pęczakiem

0

Przepis na zupę grochową z pęczakiem

Składniki:

  • 20-25 dkg grochu
  • 25 dkg włoszczyzny
  • 20 dkg kości lub boczku
  • 1,25 l wody
  • 8 dkg pęczaku
  • 4 dkg słoniny

Opis:

  1. Groch i pęczak opłukać.
  2. Namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie.
  3. Ugotować groch, osobno ugotować pęczak.
  4. Sporządzić wywar z kości i włoszczyzny.
  5. Przetrzeć groch, połączyć z przecedzonym wywarem, dodać pęczak.
  6. Okrasić stopioną słoniną.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply