Kiszenie barszczu czerwonego

0

Przepis na kiszenie barszczu czerwonego

Składniki:

  • 1 kg buraków ćwikłowych
  • 2 l wody
  • 5 dkg chleba razowego

Opis:

  1. Buraki wyszorować szczotką, opłukać, obrać cienko, pokrajać w plastry, włożyć do kamiennego garnka lub słoja ze szkła.
  2. Zalać przegotowaną ciepłą wodą.
  3. Dodać kawałki chleba razowego, ze skórką.
  4. Przykryć pokłutym papierem, pozostawić w ciepłym pomieszczeniu ( ok. 18-20 stopni C. ).
  5. Po kilku dniach zlać do butelek, szczelnie zakorkować.
  6. Pozostałe buraki można ponownie zalać wodą.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply