Krem ananasowy

1

Przepis na krem ananasowy

Składniki:

  • 1/2 l śmietanki kremowej
  • 1 puszka ananasów ( 500 g )
  • 3 dag żelatyny
  • 12 dag cukru
  • 1 cytryna
  • 1/8 l wody
  • biszkopty

Opis:

  1. Ubić w chłodnym miejscu śmietankę z cukrem.
  2. Dolewać do niej sok cytrynowy, sok z konserwy ananasowej, włożyć ananas pokrajany w drobną kostkę.
  3. Wlać rozpuszczoną w 1/16 l gorącej wody ostudzoną żelatynę.
  4. Wymieszać delikatnie ze śmietanką.
  5. Przelać do formy, wystudzić.
  6. Na półmisku przykryć biszkoptami.
Share.

Jeden komentarz

  1. Pingback: • Znaczenie ananasa w naszej diecie - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply