Śledzie garnirowane

0

Przepis na śledzie garnirowane

Składniki:

  • 50 dag śledzi
  • 3 dag grzybków marynowanych
  • 3 dag korniszonów
  • 3 dag marchwi
  • 3 dag cebuli
  • 1 jajo
  • 2-3 łyżki oliwy

Opis:

  1. Śledzie wymoczyć, sprawić, odfiletować, obrać z ości.
  2. Jajo umyć i ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie.
  3. Marchew oczyścić, opłukać, ugotować w całości.
  4. Dwie połówki śledzia złożyć razem, pokrajać na skośne kawałki szerokości 3 cm.
  5. Ułożyć na półmisku owalnym lub prostokątnym.
  6. Jaja, korniszony, cebule, grzybki, marchew posiekać drobno, kłaść dookoła śledzi.
  7. Wszystko skropić oliwą.
Share.

Leave A Reply