Pasta serowa z orzechami włoskimi

0

Przepis na pastę serową

Składniki:

  • 25 dag sera żółtego o łagodnym smaku
  • 10 dag bryndzy
  • łyżka masła
  • łyżeczka soli cebulowej
  • 3 łyżki posiekanych włoskich orzechów
  • szczypta suszonego tymianku
  • szczypta cukru

Opis:

  1. Ser utarty na tarce o drobnych otworach wymieszać z bryndzą i podgrzanym masłem.
  2. Dodać przyprawy, orzechy włoskie, utrzeć na gładką masę.
  3. Pasty serowe podaje się nałożone kopiasto do glinianych naczyń lub połówek wydrążonych kabaczków czy małej dyni. Obok stawia się słone paluszki służące jako sztućce do nabierania ich.
Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply