Śledź po tatarsku

0

Przepis na śledzie po tatarsku

Składniki:

  • 60dag śledzi (bez głów)
  • 2-3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • mielona ostra papryka
  • jaja
  • zielona natka pietruszki

Opis:

  1. Śledzie wymoczyć, skrajać filety, pokrajać w drobną kostkę.
  2. Tak samo postąpić z cebulą.
  3. Połączyć, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę i resztę przypraw.
  4. Olej dodawać stopniowo, stale mieszając, aby utworzyła się konsystencja przypominająca tatar.
  5. Posypać posiekanym jajem na twardo i drobniutko pokrajaną natką pietruszki.

Źródło: Przyjmujemy gości. B. Bieneicka

Share.

Leave A Reply