Polędwica z serem w cieście francuskim

0

Przepis na polędwicę z serem w cieście francuskim

Składniki:

  • 700 g polędwicy wieprzowej
  • 200 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 300 g mąki pszennej
  • 250 g margaryny
  • 2 jaja
  • 5 łyżek śmietany

Opis:

  1. Tłuszcz połączyć z mąką, dodać jaja, śmietanę, szczyptę soli i z całości wyrobić ciasto. Włożyć na 12 godzin do lodówki.
  2. Polędwicę natrzeć solą i pieprzem, ser pokroić w plastry.
  3. Ciasto rozwałkować, położyć na nie mięso, obłożyć serem i zawinąć.
  4. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, ponakłuwać w kilku miejscach.
  5. Piec w temperaturze 200 st. przez ok. 50 minut.
Share.

Leave A Reply