Rum

0

Przepis na rum

Składniki:

  • 1 l spirytusu
  • 3/4 l wody
  • 12 dag cukru
  • 1 dag cukru na karmel
  • 1/2 laski wanilii
  • 1 kieliszek esencji rumowej

Opis:

  1. Zrumienić 1 dag cukru na jasnobrunatny kolor.
  2. Rozprowadzić wodą.
  3. Włożyć do tego płynu cukier, gdy zagotuje się, ostudzić.
  4. Zmieszać ze spirytusem.
  5. Dodać wanilię i esencję rumową.
  6. Odstawić na 3 miesiące.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

About Author

Cześć! Miło Cię tu widzieć. Mam na imię Nina. Całkiem pokaźna książka z przepisami zostanie teraz rozbudowana o inne, równie inspirujące i babskie tematy. Wpadaj, kiedy tylko masz ochotę ugotować coś fajnego, przeczytać szczerą recenzję lub po prostu sprawdzić co się u mnie dzieje. Znajdziesz mnie również na FB, Instagramie oraz Endomondo. Wspominałam już, że tort bezowy z kremem mascarpone długo się przy mnie nie uchowa i nigdy nie odmawiam zakupów?

Leave A Reply