Zrazy z sardynkami

0

Przepis na zrazy z sardynkami

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa
  • 3 sardynki
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • 2 dag masła
  • 1/16 l bułki tartej
  • 1 jajo
  • 6 dag masła do obsmażania
  • 1/4 l rosołu
  • 1/8 l śmietany
  • 3 dag mąki
  • 12 ziaren pieprzu na sos

Opis:

  1. Sardynki oczyścić, z mięsa usunąć żyły.
  2. Mięso i sardynki zemleć z uduszoną na maśle cebulą, namoczoną i wyciśniętą bułką, dodać jajo i sól.
  3. Dokładnie wszystko wymieszać.
  4. Formować małe kulki, których powinno być 12.
  5. Otaczać każdą w bułce, smażyć na rozgrzanym maśle.
  6. Gdy są rumiane z każdej strony, zalać śmietaną rozbitą z mąką, wlać gorący rosół i włożyć pieprz.
  7. Dusić pod pokrywą 5 minut.
  8. Do tych zrazików podać ziemniaki, ryż albo buraczki.
Share.

Leave A Reply