Sztuka mięsa w sosie białym

0

Przepis na sztukę mięsa w sosie białym

Składniki:

  • 1 kg mięsa
  • jarzynki z rosołu
  • grzybki marynowane
  • 2 ogórki kwaszone
  • 4 dag masła
  • 2 dag tartej bułki
  • sos biały

Opis:

  1. Zrobić gęsty sos biały z serem żółtym.
  2. Położyć na półmisku pokrajane mięso, polać mięso sosem, wyrównać, polać bułeczką zarumienioną z masłem, wstawić na 10 minut do piekarnika.
  3. Ugarnirować półmisek jarzynkami z rosołu, pokrajanymi ogórkami i grzybkami.
  4. Mięso można zapiekać z różnymi sosami np. grzybowym ze śmietaną, pomidorowym, białym cebulowym.
  5. Natomiast jako dodatek mogą służyć np. knedelki, krokiety, pulpety, sałatki i wszelkiego rodzaju jarzynki.
Share.

Leave A Reply