Zupa jarzynowa

0

Przepis na zupę jarzynową

Składniki:

  • po 10 dag porów, selerów, cebuli
  • 1 1/2 l rosołu
  • 20 dag pomidorów
  • pęczek kopru
  • pęczek pietruszki
  • 1 ziemniak
  • 5 dag masła
  • 20 dag zielonej pietruszki

Opis:

  1. Poszatkować pory, selery, cebulę, rozciąć pomidory, usunąć ziarna, obrać ziemniak.
  2. Dusić pod pokrywą, dodając od czasu do czasu łyżkę rosołu.
  3. Na końcu wsypać koper i pietruszkę.
  4. Przetrzeć przez sito, rozprowadzić rosołem.
  5. Podprawić zasmażką z masła i mąki.
  6. Oddzielnie ugotować pokrajaną w ukośne kwadraciki zieloną fasolkę, gdy będzie miękka, włożyć do zupty.
  7. Dosolić i podać.
Share.

Leave A Reply