Zapiekana szynka z zielonym groszkiem

0

Przepis na zapiekaną szynkę z zielonym groszkiem

Składniki:

  • 20 dkg szynki
  • 20 dkg groszku zielonego świeżego
  • 8 dkg makaronu ( muszelek )
  • sól
  • cukier
  • 3 dkg sera tylżyckiego

Opis:

  1. Makaron ugotować na osolonej wodzie, odcedzić, przelać gorącą wodą.
  2. Groszek świeży opłukać, ugotować w małej ilości wody, osolić, ocukrzyć do smaku.
  3. Szynkę gotowaną, nietłustą, pokrajać w drobną kostkę.
  4. Wszystkie składniki razem połączyć, włożyć do naczynia ogniotrwałego lub płaskiego rondelka.
  5. Zalać sosem beszamelowym, zapiec w gorącym piekarniku ( 20-30 min ).
  6. Wyjąć i podać w tym samym naczyniu.
  7. Przybrać zieloną pietruszką lub listkami młodej, zielonej sałaty.
Share.

Leave A Reply