Sznycle jarzynowe

0

Przepis na sznycle jarzynowe

Składniki:

  • jarzyny pozostałe z zupy lub rosołu
  • 1/8 l bułki tartej
  • 1 surowe jajko
  • 1 ugotowane jajko
  • 1 duża cebula
  • 4 dag masła
  • 1 łyżka posiekanego kopru i pietruszki
  • sól
  • 1 ząbek czosnku

Opis:

  1. Udusić w maśle posiekaną cebulę.
  2. Jarzyny zemleć w maszynce i przetrzeć przez sito.
  3. Wrzucić do cebuli, zasmażyć, dodać tartą bułkę, zieleninki, sól, surowe i ugotowane jajka, które należy posiekać, utarty czosnek.
  4. Wymieszać i wyrabiać sznycelki, obsypać bułką, smażyć na smalcu.
  5. Podawać z sosem cebulowym, chrzanowym z ziemniakami.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

Leave A Reply