Zrazy z pieczarkami

0

Przepis na zrazy z pieczarkami

Składniki:

  • 60 dag polędwicy
  • 8 dag masła
  • 10 dag pieczarek
  • 1/8 l madery
  • 1/8 l rosołu
  • 2 dag mąki
  • 1/8 l młodego zielonego grochu
  • pieprz, sól

Opis:

  1. Pozbawioną żył polędwice pokrajać na 8 równych zrazików.
  2. Brzegi wyrównać, aby były okrągłe, posolić i posypać pieprzem, otoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
  3. Pokrajać oczyszczone pieczarki, wlać maderę, gotować kilka minut.
  4. Zielony groszek zalać rosołem, ugotować.
  5. Gdy zraziki są przysmażone, pieczarki z winem i groszek wlać na patelnię, na której smażyły się zraziki, zagotować kilka razy i zaraz podawać.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

Leave A Reply