Sznycle śledziowe

0

Przepis na sznycle śledziowe

Składniki:

  • 1 śledź
  • 2 bułki
  • 2 dag masła
  • 2 jaja
  • 1/8 jednej bułki do posypania
  • 6 dag masła do smażenia

Opis:

  1. Ze śledzia ściągnąć skórkę, wyjąć ości, zemleć w maszynce z dwiema namoczonymi i wyciśniętymi bułkami i uduszoną w maśle cebulą, dodać jaja, pieprz, dobrze wyrobić, podzielić na 8 równych części.
  2. Uformować ładne sznycelki, obsypać bułką, smażyć na maśle.
  3. Podawać z kwaśną fasolką, kapustą, buraczkami lub ziemniaczaną sałatą albo z przysmażonymi ziemniakami i soses sardynkowym lub innym.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

Leave A Reply