Ajwar – przecier z bakłażanów i papryki
Przepis na ajwar Składniki: 1 spory bakłażan 3 czerwone papryki ząbek czosnku przecier pomidorowy sól…
Przepis na ajwar Składniki: 1 spory bakłażan 3 czerwone papryki ząbek czosnku przecier pomidorowy sól…
Przepis na gulasz z węgorza Składniki: 1 kg węgorz 3 cebule 8 dag słoniny na…
Przepis na polędwicę wieprzową po węgiersku Składniki: 1/2 kg wędzonej polędwicy 1/4 l śmietany odrobina…
Przepis na paszteciki w naleśniku z pomidorami Składniki: 30 dag pomidorów 1 cebula 5 dag…
Podczas pieczenia papryka surowa często gorzknieje i psuje smak potrawy. Możemy temu łatwo zapobiec przecierając…
Przepis na przystawkę z cytryn i ryb Składniki: 10 niedużych cytryn 2 puszki tuńczyka lub…
Papryka posiada bardzo cieniutką skórkę i obranie jej w stanie surowym jest niemożliwe. Aby tego…
Przepis na zupę jarzynową V Składniki: 30 dag włoskiej kapusty 1 strąk świeżej papryki 1…
Przepis na zupę krem z pora Składniki: 0,5 l rosołu lub bulionu z kostki rosołowej…
Przepis na pieczeń z sosem ostrym Składniki: 1/2 kg zrazówki albo polędwicy 4dag masła 4…
Przepis na wątróbkę z cynaderkami po wiejsku Składniki: 1/2 kg wątroby wieprzowej 2 cynaderki 2…
Przepis na sos angielski Składniki: 1 pomarańcza 1 cytryna 1 łyżeczka owocowej galaretki 1/16 l…
Przepis na sos tatarski Składniki: 2 jaja na twardo 3 dag musztardy 1 łyżka utartego…
Przepis na placek po cygańsku Składniki: około 1 kg ziemniaków, najlepiej dużych 1 kostka rosołowa…
Przepis na sałatkę z makaronem ryżowym Składniki: opakowanie makaronu ryżowego 1 papryka zielona 1 papryka…