Sos tatarski

1

Przepis na sos tatarski

Składniki:

  • 2 jaja na twardo
  • 3 dag musztardy
  • 1 łyżka utartego chrzanu
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • 4 dag oliwy
  • szczypta soli, cukru, papryki
  • 2 cytryny

Opis:

  1. Rozetrzeć żółtko z oliwą na majonez, zmieszać z musztardą, dodać sok z cytryn.
  2. Przyprawić przyprawami: cukier, sól, papryka.
  3. Dołożyć posiekane białka, utarty chrzan i drobno pokrajany szczypiorek.
  4. Rozprowadzić sos zimnym rosołem lub wodą do odpowiedniej gęstości.
  5. Nadaje się do zimnych mięs.
Share.

Jeden komentarz

  1. Pingback: • Śniadanie Wielkanocne - przepis, składniki, przygotowanie - Ale przepis! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply