Przepis na koktajl z kefiru i truskawek
Składniki:
- 0,5 l kefiru
- 30 dag truskawek świeżych lub mrożonych
- 4-5 czubatych łyżek cukru
Opis:
- Kefir ( lub ewentualnie zsiadłe mleko ) oziębić i roztrzepać w garnuszku.
- Truskawki przebrać, usunąć szypułki.
- Truskawki przetrzeć przez sito.
- Owoce wymieszać z cukrem i połączyć małymi porcjami z kefirem.
- Podczas mieszania nie przerywać miksowania.
- Truskawki można zastąpić również innymi owocami sezonowymi.
2 komentarze
Pingback: • Dzień dziecka na słodko - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne
Pingback: • Na upały? Chłodnik! - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne