Deep z szynki

0

Przepis na deep z szynki

Składniki:

  • 12 dag szynki
  • kawałek selera, marchwi, pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 2 dag masła
  • 2 dag mąki
  • 1 pieczarka
  • 1/8 l czerwonego wina
  • 1/4 l rosołu
  • 4 ziarna jałowca
  • 8 ziaren pieprzu
  • szczypta cukru

Opis:

  1. Dusić pod pokrywą pokrojone jarzyny, cebulę, pomidory i korzenie.
  2. Gdy będą miękkie przecedzić przez sito, zrobić zasmażkę z masła i mąki.
  3. Ugotować pieczarkę w rosole, rozprowadzić rosołem zasmażkę.
  4. Dodać przetarte jarzyny, cukier i wino.
  5. Rozprowadzić do odpowiedniej gęstości.
  6. Włożyć pokrajaną w makaron pieczarkę i szynkę.
  7. Podać z polęwicą wieprzową lub do pieczeni wołowej.
Share.

Leave A Reply