Przepis na tort czekoladowy z kremem
Składniki:
- 25 dag czekolady
- 25 dag cukru
- 25 dag masła
- 25 dag migdałów ze skórką
- 8 jaj
- 8 dag mąki
- 12 dag czekolady
- 12 dag masła
- 12 dag cukru
- 6 żółtek na krem
Opis:
- Utrzeć masło, cukier i czekoladę na gładką masą , dodawać po jednym żółtku.
- Dołożyć zmielone orzechy i pianę, ubitą z białek, mąkę.
- Wymieszać dokładnie, upiec 3 krążki.
- Na krem ubić żółtka z cukrem na skraju płyty, dodać rozgrzaną czekoladę, wymieszać.
- Osobno utrzeć w misce masło.
- Gdy czekolada ostygnie, zmieszać z masłem, przełożyć upieczone krążki, polukrować pomadką czekoladową.
- Przybrać kolorowymi pomadkami.