Torcik czekoladowy meksykański

0

Przepis na torcik czekoladowy meksykański

Składniki:

  • 4 jaja
  • 16 dag mąki
  • 6 dag masła
  • 4 dag kakao
  • 12 dag cukru
  • 2 żółtka
  • 8 dag cukru
  • 1/4 l mleka
  • 8 dag czekolady
  • 1 dag mąki
  • 12 dag masła
  • lukier czekoladowy

Opis:

  1. Utrzeć w miseczce masło, dodać cukier i kakao, ucierać dodając po jednym żółtku, mąkę i pianę ubitą z białek.
  2. Wymieszać, wyłożyć do dwóch tortownic, upiec.
  3. Na krem rozmieszać w garnku żółtka, mąkę, utartą czekoladę.
  4. Mieszać wszystko na ogniu aż zgęstnieje, następnie oziębić.
  5. Spienić w misce masło, dodać cukier, dobrze utrzeć.
  6. Gdy czekolada ostygnie, dodawać ją po łyżeczce do masła.
  7. Zmieszać dokładnie.
  8. Przełożyć masą tort, polukrować pomadką czekoladową.
Share.

Leave A Reply