Sałatka jesienna

0

Przepis na sałatkę jesienną

Składniki:

  • 2 średniej wielkości jabłka
  • 1 gruszka
  • 1 brzoskwinia
  • 10 śliwek
  • cukier
  • piana z 2 białek
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka kiełków pszenicy

Opis:

  1. Obraną gruszkę i brzoskwinię obgotować w słodkiej wodzie.
  2. Ubić pianę z białek dodając cukier, gdy jest już sztywna, ubijać dalej z łyżką kakao.
  3. Umyte śliwki pokroić w paseczki, brzoskwinię i gruszkę w kostkę, wymieszać.
  4. Obrane jabłka zetrzeć na grubej tarce.
  5. Wymieszać z pozostałymi owocami, połowę pianki kakaowej i kiełkami pszenicy.
  6. Porcję należy nakładać do małych salaterek i ozdabiać pozostałą pianą.
  7. Można na wierzchu położyć grube plastry brzoskwini.
Share.

Leave A Reply