Muffiny z migdałami i kefirem

0

Przepis na muffinki z migdałami i kefirem

12 sztuk

Składniki:

  • 225 g mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szklanka kefiru
  • 1 jajko
  • 175 g cukru
  • 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
  • 240 g migdałów

Opis:

  1. W jednym naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę, sól i sodę
  2. W drugim naczyniu – roztrzepać jajko, dodać kefir, cukier , olej i wymieszać.
  3. Wymieszać ze sobą składniki z obu naczyń. Dodać drobno pokrojone migdały ( lub płatki migdałowe) i delikatnie wymieszać.
  4. Ciasto nakładać do papilotek, umieścić wszystko w formie do pieczenia muffinków.
  5. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 – 30 minut
  6. Wskazówka: zamiast zwykłego cukru, można użyć brązowego.
Share.

Leave A Reply