Przepis na warstwowy deser
Składniki:
- 1 garść musli typu crunch
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 1 garść świeżych malin
- 1 garść świeżych borówek amerykańskich
- 1 banan
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
- bita śmietana
- 1 kostka czekolady
Opis:
- Deser przygotowujemy w wysokich, niezbyt wąskich przezroczystych szklankach. Podana ilość składników wystarczy na dwie porcje (szklanki).
- Na spód kładziemy warstwę borówek amerykańskich, zasypujemy crunchem, zalewamy jogurtem, zasypujmy migdałami, układamy warstwę plasterków banana i na końcu świeżych malin.
- Górę dekorujemy bitą śmietaną, posypujemy startą czekoladą.
2 komentarze
Wykorzystam !
musli zastąpię płatkami owsianymi 😉
Dziękuję za garść fajnych i prostych pomysłów 😉
;*
A ja dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej 🙂