Sałatka z kalafiora

0

Przepis na sałatkę z kalafiora

Składniki:

  • kalafior
  • sól i cukier
  • 2-3 łyżki majonezu
  • koperek
  • pomidor
  • sałata masłowa
  • 2 jaja ugotowane na twardo

Opis:

  1. Ugotowany kalafior osączyć z wody, ostudzić i rozebrać na małe różyczki, układając je jednocześnie w wianuszek na salaterce.
  2. Tak przygotowany kalafior skropić sokiem z cytryny, polać majonezem.
  3. Posypać po wierzchu obficie zielonym koperkiem, udekorować pomidorem i liściem sałaty.
  4. Sałatkę dodatkowo posypać po wierzchu ugotowanym na twardo jajkiem, drobno posiekanym.
  5. Danie doskonale nadaje się na letnią kolację, czy przystawkę do obiadu.

Źródło: Ze zwykłych produktów, niezwykłe potrawy. K. Pyszkowska

Share.

Leave A Reply