Sałatka grzybowa

0

Przepis na sałatkę grzybową

Składniki:

  • 25 dag niewielkich ( najlepiej świeżych ) borowików
  • pół szklanki oliwy
  • 4 pomidory
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • duża cebula
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • 2 łyżki octu winnego lub ziołowego
  • sól
  • pieprz

Opis:

  1. Grzyby oczyścić, pokrajać w cienkie paski i dusić w trzech łyżkach oliwy, przez 10 minut.
  2. Po ostudzeniu dodać pokrajane ( bez skórki ) pomidory, grubo posiekane jaja.
  3. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, dodać pietruszkę, soli, pieprzu do smaku, wlać ocet i pozostałą oliwę.
  4. Tak przygotowanym sosem zalać składniki, ostrożnie wymieszać i zaraz podawać.
Share.

Leave A Reply