Dla odchudzających się – sałatka fasolkowa

0

Przepis na sałatkę fasolkową

Opis:

  1. Fasolkę umyć i podzielić na kilkucentymetrowe kawałki, ugotować w osolonym wrzątku ( ok. 20 minut ) i odsączyć na sitku.
  2. Rosół połączyć z oliwą, sokiem cytrynowym, cukrem, solą, cząbrem.
  3. Dodać drobno pokrajaną cebulę.
  4. Paprykę umyć, usunąć pestki i pokrajać w małe kwadraciki.
  5. Połączyć z fasolką, zalać przygotowanym sosem.
  6. Sałatkę przygotować na 1 godzinę przed podaniem.

Składniki:

  • 75 dag zielonej fasolki szparagowej
  • pół szklanki rosołu z kostki
  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki soku ze świeżej cytryny
  • duży strąk czerwonej papryki ( można zastąpić marynowaną )
  • średniej wielkości cebula
  • szczypta suszonego cząbru
  • odrobina soli i cukru

Źródło: Przyjmujemy gości, Biruta Bieniecka

Share.

Leave A Reply