Tatar ze śledzia po węgiersku wg Magdy Gessler

0

Przepis na

Składniki:

  • 6 filetów ze śledzia
  • 2 ogórki kwaszone
  • 2 ogórki konserwowe
  • 3 jajka
  • 2 grillowane papryki czerwone
  • 1 słodka cebula
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • odrobina świeżo startego imbiru
  • sól, pieprz Prymat do smaku

Opis:

  1. Filety śledziowe kroimy w kostkę i przekładamy do szklanej miski. Ogórki kwaszone i konserwowe obieramy ze skórki i kroimy w podobny sposób jak śledzie.
  2.  Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę.
  3. Paprykę czyścimy z opalonej skóry i kroimy tak jak poprzednie składniki. Łączymy ze sobą wszystkie produkty. Dodajemy siekany koperek, miód, przecier pomidorowy, pieprz i ewentualnie sól.
  4.  Całość delikatnie mieszamy. Podajemy na pieczywie razowym miodowym.

Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler.
ZNAK Literanova 2012

Share.

Leave A Reply