Przepis na
Składniki:
- 6 filetów ze śledzia
- 2 ogórki kwaszone
- 2 ogórki konserwowe
- 3 jajka
- 2 grillowane papryki czerwone
- 1 słodka cebula
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- pęczek koperku
- 2 łyżki miodu lipowego
- odrobina świeżo startego imbiru
- sól, pieprz Prymat do smaku
Opis:
- Filety śledziowe kroimy w kostkę i przekładamy do szklanej miski. Ogórki kwaszone i konserwowe obieramy ze skórki i kroimy w podobny sposób jak śledzie.
- Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę.
- Paprykę czyścimy z opalonej skóry i kroimy tak jak poprzednie składniki. Łączymy ze sobą wszystkie produkty. Dodajemy siekany koperek, miód, przecier pomidorowy, pieprz i ewentualnie sól.
- Całość delikatnie mieszamy. Podajemy na pieczywie razowym miodowym.
Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler.
ZNAK Literanova 2012