Paszteciki w naleśniku z pomidorami

0

Przepis na paszteciki w naleśniku z pomidorami

Składniki:

  • 30 dag pomidorów
  • 1 cebula
  • 5 dag masła
  • 3 dag sera żółtego
  • szczypta papryki
  • 1 jajo
  • 12 dag mąki
  • 1/8 l śmietany
  • 1/8 l wody
  • szczypta soli

Opis:

  1. Oczyszczone z ziaren pomidory udusić w rondlu bez wody, gdy miękkie, przetrzeć przez sito.
  2. Oddzielnie zasmażyć cebulę na maśle, dodać do niej przetarte pomidory, paprykę i sól, wysmażyć.
  3. Przygotować naleśniki i je usmażyć.
  4. Każdy krążek musi być średniej grubości.
  5. Gdy pomidory przestygną, zmieszać je z serem żółtym, smarować naleśniki.
  6. Naleśniki przeciąć na 3 lub 2 części.
  7. Każdą obtoczyć w jajku i ponownie wysmażyć na patelni.
  8. Paszteciki można udekorować uduszoną cebulką.
Share.

Leave A Reply