Przepis na paszteciki w naleśniku z pomidorami
Składniki:
- 30 dag pomidorów
- 1 cebula
- 5 dag masła
- 3 dag sera żółtego
- szczypta papryki
- 1 jajo
- 12 dag mąki
- 1/8 l śmietany
- 1/8 l wody
- szczypta soli
Opis:
- Oczyszczone z ziaren pomidory udusić w rondlu bez wody, gdy miękkie, przetrzeć przez sito.
- Oddzielnie zasmażyć cebulę na maśle, dodać do niej przetarte pomidory, paprykę i sól, wysmażyć.
- Przygotować naleśniki i je usmażyć.
- Każdy krążek musi być średniej grubości.
- Gdy pomidory przestygną, zmieszać je z serem żółtym, smarować naleśniki.
- Naleśniki przeciąć na 3 lub 2 części.
- Każdą obtoczyć w jajku i ponownie wysmażyć na patelni.
- Paszteciki można udekorować uduszoną cebulką.