Sztuka mięsa zapiekana z chrzanem

0

Przepis na sztukę mięsa zapiekaną z chrzanem

Opis:

    1. Zrobić sos chrzanowy.
    2. Ugotowane w rosole mięso pokrajać na zgrabne zrazy, ułożyć na półmisku, poprzekładać jarzynami z rosołu pokrajanymi w cienkie krążki, polać po wierzchu gęstym sosem chrzanowym, tak aby każdy kawałek mięsa był dokładnie pokryty.
    3. Skropić odrobiną masła i wsunąć na 10 minut do piekarnika, aby mięso przeszło smakiem sosu i zapiekło się po wierzchu.
    4. Przed podaniem jedną stronę udekorować cienko pokrajanymi korniszonami, zieloną pietruszką, drugą stronę półmiska obłożyć ziemniaczkami, posypać drobno posiekaną pietruszką.

      Składniki:

        • 1 kg mięsa
        • sos chrzanowy
        • 6 ziemniaków
        • 2 dag masła
        • 4 korniszony
        • zielona pietruszka

          Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

          Share.

          Leave A Reply