Przepis na sztukę mięsa zapiekaną z chrzanem
Opis:
- Zrobić sos chrzanowy.
- Ugotowane w rosole mięso pokrajać na zgrabne zrazy, ułożyć na półmisku, poprzekładać jarzynami z rosołu pokrajanymi w cienkie krążki, polać po wierzchu gęstym sosem chrzanowym, tak aby każdy kawałek mięsa był dokładnie pokryty.
- Skropić odrobiną masła i wsunąć na 10 minut do piekarnika, aby mięso przeszło smakiem sosu i zapiekło się po wierzchu.
- Przed podaniem jedną stronę udekorować cienko pokrajanymi korniszonami, zieloną pietruszką, drugą stronę półmiska obłożyć ziemniaczkami, posypać drobno posiekaną pietruszką.
Składniki:
- 1 kg mięsa
- sos chrzanowy
- 6 ziemniaków
- 2 dag masła
- 4 korniszony
- zielona pietruszka
Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa