Gulasz z zieloną fasolką

0

Przepis na gulasz z zieloną fasolką

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wołowego
  • 6 dag cebuli
  • 4 dag smalcu
  • 20 dag pomidorów
  • szczypta papryki
  • 2 dag mąki
  • 1/2 kg zielonej fasolki
  • sól

Opis:

  1. Mięso wołowe pokrajać jak na gulasz, włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz, posypać mąką i prędko obrumienić na silnym ogniu.
  2. Włożyć pokrajaną cebulę, podlać 1/2 szklanki wody, dusić wolno pod przykrywą.
  3. Oddzielnie rozgotować pomidory, przetrzeć przez sito, wrzucić do gulaszu, dodać sól, paprykę.
  4. Zieloną fasolkę pokrajać ukośnie, obgotować w wodzie 5 minut.
  5. Włożyć do gulaszu, dusić aż mięso i fasolka będą miękkie.
  6. Podać do stołu z ugotowanymi ziemniakami, roztartymi na masę.

Źródło: Jak gotować, Maria Disslowa

Share.

Leave A Reply