Gulasz wieprzowy z ananasem

1

Przepis na gulasz wieprzowy z ananasem

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 2 – 3 pomidory
  • puszka ananasa
  • strąk papryczki
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • curry

Opis:

  1. Mięso umyć, odkroić nadmiar tłuszczu, pokroić w kostkę.
  2. Cebulę obrać i drobno posiekać. Podsmażyć w rondlu na oleju. Gdy zacznie się rumienić, dodać mięso i obsmażyć z wszystkich stron.
  3. Warzywa umyć. Pomidory pokroić w ćwiartki, paprykę w krążki. Dodać pomidory i paprykę i doprawić.
  4. Dusić na wolnym ogniu.
  5. Połowę ananasów dodać do mięsa, wlać nieco zalewy, dusić 45 minut
  6. Mięso wyłożyć na półmisek. Ułożyć krążki ananasa.
  7. Pozostały sos doprawić curry i imbirem, chwilę dusić. Podawać z ryżem.
Share.

Jeden komentarz

  1. Pingback: • Znaczenie ananasa w naszej diecie - przepis, składniki, przygotowanie - Ale pomysł! - Przepisy kulinarne

Leave A Reply